Personeel ANWB stemt cao-uitkomst massaal weg

In de afgelopen twee weken hebben jullie kunnen stemmen over de uitkomst van de cao onderhandelingen bij de ANWB. CNV en FNV hadden aangegeven niet tevreden te zijn over deze uitkomst, maar er zaten wat ons betreft ook goede punten in de uitkomst en jullie hebben uiteraard het laatste woord.

Hoge opkomst, overgrote meerderheid stemt tegen

Een heel groot deel van onze leden heeft de moeite genomen om zijn of haar stem uit te brengen (waarvoor hartelijk dank). Maar liefst 90% van onze leden heeft tegen de uitkomst van de onderhandelingen gestemd en slechts 10% stemde voor. Hiermee hebben jullie een heel stevig signaal afgegeven en tegelijkertijd voelt dit als een steun in de rug. Hieruit blijkt immers dat jullie met ons van mening zijn dat het niet voldoende was. Belangrijkste redenen om de uitkomst af te wijzen zijn de roosters/werkdruk, de RVU-regeling, de 80-90-100 regeling voor de mensen met de zware beroepen en toch ook het loonbod. In veel reacties lezen we dat ook het gebrek aan erkenning en waardering een belangrijke rol heeft gespeeld in het bepalen van de mening en dus de stem. 
Wij hebben dit natuurlijk al vaker aangegeven bij ANWB, maar tot nu toe zonder resultaat. Misschien opent de uitkomst van de ledenraadpleging ANWB eindelijk de ogen (en dat hopen we natuurlijk van harte!).

Hoe nu verder?

Wij zullen ANWB nu op de hoogte brengen van deze uitkomst. Daarbij zullen we aangeven dat er een substantieel beter bod moet komen, waardoor medewerkers zich wél gekend zien. We gaan er vanuit dat ANWB jullie signaal serieus neemt en op korte termijn met serieuze verbeteringen komt. Gebeurt dat niet of blijven deze achterwege, dan kunnen we niet anders dan ons voorbereiden op een actietraject.
We hopen dat het niet zo ver komt, maar de bal ligt nu echt bij ANWB. Voor ons het belangrijk dat er een goede cao komt waaruit voldoende erkenning en waardering spreekt. Er volgt snel meer informatie maar mochten jullie nu al vragen of opmerkingen hebben dan horen we graag van jullie.  
Vergeet in de tussentijd niet om mee te doen aan de kaartjes-actie. Kies maximaal 2 kaartjes uit en stuur die aan ons. We willen deze dan over anderhalve week aanbieden aan ANWB.
We stuurden je in de afgelopen week een bericht met daarin de digitale kaartjes actie (die ook op de cao-pagina is terug te vinden). 
We ontvingen al veel kaartjes retour. Heel goed dat al zoveel collega's meededen. Mocht je aanlopen tegen technische problemen bij het invullen en/of retourneren van de kaartjes: onze kaderleden hebben een stapeltje gedrukte kaartjes toegezonden gekregen dus vraag het aan hen. En anders, stuur mij een mail a.bulsink@cnv.nl en ik kijk wat ik kan doen.

Volg ons ook op de cao-pagina, waar je al onze nieuwsbrieven aantreft en mee kunt praten. Ga naar de cao-pagina Cao ANWB | CNV 

Maak jouw collega lid

Breng jouw collega als nieuw lid aan en ontvang een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/ 

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV:
Clio Stronk, Sander Bijl, Eric van Alem en Carlo van Straten
en
Aletta Bulsink, onderhandelaar
M 06 2047 1888
a.bulsink@cnv.nl