Onderhandelresultaat in laatste fase Rabobank cao 2024-2025

CNV, De Unie, FNV Finance en Rabobank hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor de laatste fase van Rabobank cao 2024-2025. De cao is voor de periode 1 juli 2024 tot 1 juli 2025. Het is nu aan de leden om hierover te stemmen.

Het was een langdurig, in drie delen geknipt, cao-traject met veel grote onderwerpen. Na de enorme inflatie in 2022 zijn er als eerste eind 2023 afspraken gemaakt over loon, verlof, looptijd en sociaal plan. Een eenmalige uitkering, een eerste loonstijging en uitbreiding van het aantal verlofuren, zijn al ingegaan. Recent is als tweede de nieuwe pensioenregeling volgens de Wet Toekomst Pensioenen afgesproken en goedgekeurd door de leden.

Met het resultaat van vandaag en na akkoord van de CNV-leden, ronden we deze cao-onderhandelingen af. Hieronder een korte opsomming van de gemaakte afspraken. Zie ook het meer uitgebreide onderhandelingsresultaat in de bijlage.

  • Cao-partijen gaan door met het verder verbeteren van GROW.
  • De 80-90-100 regeling die begin 2023 is ingegaan wordt geëvalueerd. Voor nu is al afgesproken dat per 1 januari 2025, in plaats van vanaf 4 jaar, de medewerker vanaf 5 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd van de regeling gebruik kan maken.
  • Er wordt onderzocht of het ontwikkelbudget ruimer ingezet kan worden.
  • Medewerkers van 60 jaar en ouder die in ploegendiensten werken, krijgen de keuze om geen nachtdiensten meer te werken. Dit gaat zo snel mogelijk in, maar in ieder geval binnen de cao-periode.

Naast deze afspraken worden er twee onderzoeken opgestart. Er worden werkgroepen samengesteld uit cao-partijen, die op basis van onderzoek aanbevelingen zullen doen voor de volgende cao. Dit betreft de onderwerpen Mobiliteit en Functiegebouw en beloningen.

  • Mobiliteit: We reizen anders sinds Corona. Onderzocht wordt of de huidige vervoersregelingen nog voldoen op het gebied van flexibiliteit en duurzaamheid en hoogte van de reiskostenvergoedingen.
  • Functiegebouw en beloningen: Het gaat over de signalen dat nieuwe medewerkers hoger worden ingeschaald dan bestaande medewerkers in dezelfde functie.

Als laatste hebben we afgesproken dat we in gesprek gaan over mantelzorg. Steeds meer collega’s krijgen hier mee te maken. In het kader van duurzame inzetbaarheid moeten deze collega’s zich gesteund voelen en ondersteund worden.      

Aan de leden om te stemmen

Met de eerdere resultaten kunnen we spreken van een omvangrijk cao-pakket voor de periode 2024-2025. Wij leggen dit laatste deel met een positief advies aan jullie voor, want zoals altijd hebben jullie als leden het laatste woord. Op basis van de uitkomst van de stemming stellen cao-partijen vast of dit resultaat kan worden omgezet in een nieuwe cao*.

De stemming loopt vanaf vandaag tot en met dinsdag 30 juli. Voor de stemming ontvangen jullie een aparte mail.

Mede namens kaderlid en mede cao-delegatielid Anja van der Kooi,

André Kramer
Bestuurder CNV
E:  a.kramer@cnv.nl
M: 06 4162 9535

*De Rabobank cao geldt voor alle medewerkers van Rabobank en Obvion in de salarisschalen 1 t/m 11 en Senior Kader A en B.

Word nu lid van CNV of maak jouw collega lid. Waarom?

De financiële sector is volop in beweging. Dat geldt ook voor Rabobank. Des te belangrijker om een goede vakbond naast je te hebben: CNV. We vinden het belangrijk dat je als medewerker wordt gezien en gewaardeerd. En dat je de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. CNV helpt je graag verder, met vragen over je cao en over je toekomst. Hoe wil je jezelf verder ontwikkelen, binnen of buiten de Rabobank? En hoe houd je daarin een goede balans tussen werk en privé? Belangrijke thema’s, waarvoor we ons samen met jou inzetten.

Het eerste jaar wordt jouw lidmaatschap betaald door Rabobank. Daarna mag je deze declareren in jouw keuzebudget. Word nu lid: https://www.cnv.nl/lid-worden

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error