Nog geen overeenstemming cao ABN AMRO

Op 15 mei hebben CNV, de andere bonden en de bank verder met elkaar gesproken over een nieuwe cao. Het was het eerste overleg na de overhandiging van het Witboek met daarin de klachten van meer dan 4000 medewerkers over het loonvoorstel van de bank.

Bank geschrokken van inhoud Witboek                    

Bij aanvang van het cao-overleg gaf de onderhandelingsdelegatie van de bank aan geschrokken te zijn van de signalen zoals die door jullie aan ons zijn doorgegeven en die wij hebben gebundeld in het Witboek. De opmerkingen die jullie hebben gemaakt zijn allemaal gelezen en worden zeer serieus genomen. Direct daarna begonnen de gesprekken over een nieuwe cao. Daarbij zijn ideeën gewisseld over de inhoud daarvan, maar (ook al onderhandelden we tot na middernacht) is het niet gelukt om overeenstemming te bereiken.

Voorstel bonden

  • een cao met een looptijd van 18 maanden (dus van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025)
  • een loonsverhoging van 7% in het eerste jaar
  • een loonsverhoging van 2½ % in het tweede jaar
  • voor iedereen die nog niet het eind van de schaal heeft bereikt een vaste periodiek van 3% in plaats van de huidige performance-afspraak van 0-7% (groei in de salarisschaal)
  • een waarderingspremie van 2½ of 5% die je bij normaal of goed functioneren ontvangt
  • ongewijzigde verlenging van het sociaal plan voor een periode van 36 maanden (van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2027).

Geen overeenstemming: 19 jun verder

CNV en de andere bonden zijn over hun schaduw heen gestapt en hebben een ultieme poging gedaan om tot een nieuwe cao en duidelijkheid voor jullie te komen. Dat is op dit moment helaas nog niet gelukt. We hebben samen met de bank vastgesteld dat we (in ieder geval) nog een extra dag nodig hebben. In principe wordt er op 19 juni verder gesproken.

CNV zet zich onverminderd in voor een goede cao voor medewerkers ABN AMRO

Doe met ons mee en zorg ervoor dat onze onderhandelingspositie sterker wordt. Dat kan door lid te worden van CNV. Het eerste jaar van je lidmaatschap betaalt de bank je contributie. Je kunt direct meepraten over bijvoorbeeld deze nieuwsbrief en jouw cao. Voor meer informatie, ga naar Word lid via de kortingsactie van je werkgever | CNV

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV:
Ad de Jong
Elvira van Koert
Suzan Peters
Erik van der Hoven
Frank Toet en
Aletta Bulsink, bestuurder
M 06 2047 1888
a.bulsink@cnv.nl