Leden Rabobank stemmen in met de afspraken over de nieuwe pensioenregeling

Met een duidelijke meerderheid hebben de CNV leden die hun stem hebben uitgebracht VOOR de overeengekomen pensioentransitie gestemd. Ook VG-Rabobank is positief waarna nu het Rabobank Pensioenfonds aan zet is om een implementatieplan te maken. De beoogde transitiedatum is 1 januari 2026.
De stemming onder de CNV leden liep tot en met vrijdag 21 juni. De leden die hun stem hebben uitgebracht hebben met een duidelijke meerderheid VOOR invaren van het opgebouwde pensioen en opbouw volgens de nieuwe pensioenregeling gestemd. Toch hebben een paar stemmers ook hun zorgen geuit over het type regeling (een premieregeling in plaats  van toegezegd pensioen) en de keuze om opgebouwd pensioen in te brengen in de nieuwe regeling. Het gaat te ver om hier in deze nieuwsbrief dieper op in te gaan, maar neem gerust contact met mij op om hier verder over te spreken. 

De leden van De Unie en FNV Finance hebben ook met duidelijke cijfers voor gestemd.

Als vakbonden en Rabobank hadden we al in maart jongstleden overeenstemminng bereikt over dit concept transitieplan. Sindsdien hebben we overleggen gehad met de VG-Rabobank (de vertegenwoordiger van voormalige Rabobank medewerkers, waaronder de gepensioneerden), Rabobank Pensioenfonds en hebben we voorlichtingsbijeenkomsten gehouden.
VG-Rabobank heeft vorige week ook een positief eindoordeel gegeven over het concept transitieplan.  

De volgende stap is dat we het concept transitieplan definitief maken en aanbieden aan het Rabobank Pensioenfonds, samen met een officieel invaringsverzoek. De planning hiervoor was 1 juli 2024, dus het is fijn dat we die deadline hebben gehaald.
Het pensioenfonds gaat nogmaals de beoordeling doen op een evenwichtige transitie voor alle deelnemers en heeft een paar maanden de tijd om een implementatieplan te maken. Dit implementatieplan gaat dan samen met het transitieplan naar De Nederlandse Bank ter beoordeling. De beoogde transitiedatum van 1 januari 2026 staat nog overeind.

Het hele pensioen dossier is complex, maar wel heel belangrijk. Het gaat over jouw inkomen van later. Ik raad je aan om zo veel mogelijk op de hoogte te blijven. Rabobank Pensioenfonds heeft een belangrijke rol in de informatievoorziening en communicatie. Je kan hier al veel lezen. 

Deze aanpassing van de pensioenovereenkomst maakt deel uit van de nieuwe cao. Er zijn al eerder afspraken gemaakt over loon, vrije dagen, het Socaal Plan, en nu dan de pensioenovereenkomst. Deze maand hebben we een aantal gesprekken met Rabobank om overige zaken te bespreken. Hierover binnenkort meer.

Ik wil de leden die hun stem hebben uitgebracht bedanken en zoals gezegd, neem gerust contact met mij op als je nog vragen of zorgen hebt.

André Kramer
Bestuurder CNV
E:  a.kramer@cnv.nl
M: 06 4162 9535