De nieuwe pensioenregelingen ICT/ICK: Update

Eind maart 2024 hebben werkgever en de bonden, de sociale partners ,de basis gelegd voor de nieuwe pensioenregelingen. In de afgelopen periode tot begin juli zijn sociale partners verder gegaan met het overleg. Het doel was om voor 1 juli 2024 de transitieplannen ter stemming aan de leden voor te leggen.

Stand van zaken

PNO Media en De Nationale APF moeten een aantal berekeningen uitvoeren om tot een degelijk transistieplan te komem. Hiervoor is meer tijd nodig dan aanvankelijk was ingeschat.
PNO Media voert de huidige pensioenregeling uit en De Nationale APF beheert de tot mei 2020 opgebouwde middelloon pensioenen. Wij verwachten dat de transitieplannen begin september gereed zijn.

Transitieplannen en stemmen

De transitieplannen bespreken de werkgeversvereniging en de vakbonden met hun achterban in een aantal bijeenkomsten en webinars. De insteek is om dit in de periode medio september tot medio oktober 2024 te doen.  Jullie krijgen zo snel mogelijk bericht, wanneer deze webinars zijn.Daarna volgt stemming over de transitieplannen door de leden, jullie hebben het laatste woord.

De transitieplannen zijn de opdracht aan PNO Media en De Nationale APF voor de uitvoering van de nieuwe pensioenregelingen en het meeverhuizen van de opgebouwde pensioenen. Na ontvangst van de definitieve transitieplannen maken beide pensioenfondsen een implementatie- en communicatieplan. Deze dienen zij uiterlijk 1 juli 2025 in bij de toezichthouders De Nederlandsche Bank en De Autoriteit Financiële Markten om hierop goedkeuring te krijgen. Het voornemen is om de nieuwe pensioenregeling in 2027 in te laten gaan.

Vragen ?

Dit is veel informatie en best ingewikkelde en belangrijke materie. Meer informatie over pensioen vind je op de website van Home | Pensioenduidelijkheid. Dit is een initiatief van vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel is betrouwbare informatie te bieden over het pensioenstelsel.  Meer informatie over de Wtp en de solidaire en flexibele premieregeling is terug te vinden op: www.werkenaanonspensioen.nl.

Uiteraard vind je ook extra informatie op  Alles over pensioen en AOW: geld voor later | CNV - Thema's | CNV (cnvvakmensen.nl)

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben dan kan je me het beste bereiken via a.mulder@cnv.nl of telefonisch via 06-81919869. 

Met vriendelijke groet,

Andre Mulder
Bestuurder CNV