André Kramer volgt Ike Wiersinga op als CNV-bestuurder bij Achmea

Ike is lang jullie bestuurder geweest bij Achmea. Aan deze periode is een eind gekomen omdat Ike per 1 september jongstleden met pensioen is gegaan. André Kramer volgt Ike op.

Als bestuurder heb je contact met de CNV-leden en kaderleden bij Achmea en voer je de onderhandelingen voor cao, sociaal plan en de pensioenovereenkomst. Iedere maand hebben we overleg met Achmea over arbeidsvoorwaarden en andere zaken.

Ike heeft dus haar laatste meetings bij Achmea gehad en ondergetekende, André Kramer, heeft het stokje overgenomen. Inmiddels ben ik bij twee periodieke (maandelijkse) overleggen geweest en de afgelopen weken bij diverse pensioen overleggen.

Mijn naam is dus André Kramer, 59 jaar. Ik woon in Amstelveen met mijn partner en heb drie kinderen van 31, 30 en 18 jaar. Ik werk sinds maart jongstleden bij CNV als bestuurder en heb daarvoor 37 jaar bij ING en haar voorgangers gewerkt. Bij ING heb ik naast mijn normale werk een periode in de medezeggenschap gezeten, waarin ik kennis heb gemaakt met adviesaanvragen, arbeidsvoorwaarden en pensioenen. Daarna heb ik als CNV-kaderlid drie cao’s mee onderhandeld en was ik volop betrokken bij de pensioentransitie bij het ING Pensioenfonds.

Dat ik op latere leeftijd nog deze overstap heb gemaakt heeft te maken met mijn werkmotto: “zorg dat je je werk met plezier en energie blijft doen”. Ik maakte mij zorgen of ik wel met energie bij ING mijn pensioen zou halen. Ik had ook gemerkt dat ik het opkomen voor de belangen van 12.000 collega’s en de gesprekken hiervoor de afgelopen jaren het leukste deel van mijn werk vond. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik hier nu mijn dagelijkse werk van heb kunnen maken en geef hier vol passie invulling aan. Naast Achmea doe ik dat ook bij vijf andere financiële en dienstverlenende bedrijven.

In de meetings bij Achmea heb ik al wel gemerkt dat kostenbeheersing en zelfs besparingen bovenaan het lijstje staan. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en Achmea is een mooi bedrijf om voor te werken, maar er is ook een duidelijke verzakelijking zichtbaar. Ik ben bang dat de cao-onderhandelingen van volgend jaar niet eenvoudig en stevig zullen zijn.    

Des te belangrijker is het daarom dat we veel leden bij Achmea hebben en dat de leden betrokken zijn. Ik reken daarvoor op jullie, ook om jullie collega’s lid te maken.

Het is mijn streven om naast de meetings met HR ook regelmatig op een van de andere vestigingen te zijn en contact met jullie te zoeken. Ondertussen hoop ik dat jullie mij weten te vinden als je een vraag, opmerking of suggestie hebt. Nog mooier zou het zijn als je mee wil praten in ons CNV Meedenkteam.

Voor nu dank je wel dat je de tijd hebt genomen om deze nieuwsbrief te lezen. Ik verwacht dat ik jullie snel kan informeren over de bereikte overeenstemming over de nieuwe pensioenregeling en hoe het opgebouwde pensioenkapitaal wordt verdeeld. Hier zijn we uit als CNV, de andere vakbonden en Achmea. We leggen nu de laatste hand aan de teksten om de verenigingen van gepensioneerden en slapers en het pensioenfonds in staat te stellen hun input te geven. Daarna gaat het naar alle medewerkers en de leden voor formele instemming. Ik zal dan ook voorlichtingsbijeenkomsten organiseren.

André Kramer, Bestuurder
E:  a.kramer@cnv.nl
M: 06 4162 9535

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error