Afstand op loon te groot voor nieuwe cao a.s.r.

Op dinsdag 11 juni 2024 heeft de laatst geplande cao-onderhandeling plaatsgevonden. Aan het einde van de dag hebben we vastgesteld dat de afstand op loon te groot is om tot een cao-resultaat te komen.

Dat is teleurstellend voor een bedrijf waar het zo goed mee gaat en die de mensen zo hard nodig heeft. Wij gaan de stand van zaken bespreken met de kaderleden en zullen met hen bepalen hoe wij verder gaan in dit traject.

Loonbod

Als bonden hebben wij een loonbod gedaan voor een jaar van 8% voor de loonschalen 8 t/m 18 met een minimumbedrag van € 300,- bruto en 7% voor de loonschalen 19 t/m 24. Dit betekent dat de lage loonschalen er procentueel meer op vooruit gaan.

a.s.r. biedt 3% in het eerste jaar en 2% in het tweede jaar met een minimumbedrag van € 150,-

Aanpassing loongebouw

Een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen is het loongebouw. Wij begrijpen de wens van a.s.r. om het loongebouw aan te passen en het voorstel wat er ligt, is technisch goed. Het is alleen erg jammer om te constateren dat een aantal medewerkers er in de hogere schalen (met name 21 en 22) fors ruimte bij krijgen om te groeien in de schaal. Dit geldt voor de schalen 8 t/m 15 niet of nauwelijks.

Overige punten

Naast de onderwerpen loon, looptijd en loongebouw zijn er nog een aantal voorstellen waar we graag afspraken over willen maken. Hierbij gaat het om een verhoging van de kilometervergoeding, een 80/90/100-regeling en een tegemoetkoming voor jonge medewerkers met een studieschuld.

Wat ons betreft zijn dit onderwerpen die de cao kwalitatief verbeteren en waarmee a.s.r. tegemoet kan komen aan de wensen van medewerkers.

Geen cao-akkoord voor 1 juli 2024? Wat betekent dit?

Als we voor 1 juli 2024 geen akkoord bereiken over een nieuwe cao, dan blijft de huidige cao van kracht. De cao heeft nawerking en alle afspraken blijven van kracht. Je ontvangt dan natuurlijk nog geen loonsverhoging.

Vervolg

Zoals gezegd, gaan wij in overleg met de kaderleden om ons te beraden op het vervolg. Naar aanleiding van de uitkomst zullen we je informeren. Wordt vervolgd.

Volg ons ook op de cao-pagina waar je alle nieuwsbrieven aantreft en ook vragen kunt stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao ASR (voorheen Fortis) | CNV Vakmensen - Verzekeraars | CNV Vakmensen

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV? Neem dan contact met mij op.

Namens de kaderleden,

Henk Jongsma
Bestuurder CNV
M: +31 6 2238 3073
E:  h.jongsma@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error