Actie voor regeling zwaar werk: kom op 9 september ook naar Schiphol!

Vind je het belangrijk dat schoonmakers eerder kunnen stoppen met werken? Kom dan op 9 september naar Schiphol. We voeren daar met elkaar actie voor een betere én blijvende regeling voor zwaar werk.
Werken in de schoonmaak is lichamelijk zwaar. Daarom hebben we in de cao afspraken gemaakt over mogelijkheden voor schoonmakers om eerder te kunnen stoppen met werken. Het probleem is, dat één van die regelingen eind 2025 ophoudt: de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). 

Samen in actie voor regeling zwaar werk

Daarom voeren we actie. Die regeling voor zwaar werk moet ook na 2025 blijven bestaan én worden verbeterd. Zodat je als schoonmaker eerder kunt stoppen met werken én je dan ook nog voldoende inkomen overhoudt. Niet alleen in de schoonmaak komen werknemers hiervoor in actie. Dit gebeurt in deze periode ook in andere sectoren en bedrijven. Bijvoorbeeld bij de politie, het openbaar vervoer en de industrie.

Actie op Schiphol op 9 september

Doe jij ook mee? Ga dan op maandag 9 september níet aan het werk, maar kom naar Schiphol. We verzamelen om 13.00 uur op Schiphol Plaza. Daar geven we met elkaar een belangrijk signaal aan de politiek en aan de werkgevers dat het ons ernst is. 

Kom je ook? Laat het ons alvast even weten! >

Vóór 9 september ontvang je van ons per mail nog een stakingsoproep met QR-code. Zo kun jij je op Schiphol Plaza registeren als staker. Zien we je daar?

Je krijgt een stakingsuitkering en reiskostenvergoeding

Als CNV-lid krijg je een stakingsuitkering én een reiskostenvergoeding. Dat geldt ook als je ter plekke CNV-lid wordt. Je kunt je hiervoor melden bij de CNV-stand op Schiphol Plaza. 

Als je deze nieuwsbrief per post hebt ontvangen

Heb je deze nieuwsbrief per post ontvangen? Dan hebben wij nog geen email-adres van jou. Wil je liever digitaal (en dus sneller) op de hoogte blijven en de stakingsoproep per mail ontvangen? Pas dan je gegevens aan in Mijn CNV of stuur een mail naar secretariaat@cnv.nl met daarin jouw relatienummer, naam en postcode. Dan passen wij jouw gegevens aan.  

Jan Kampherbeek
CNV-onderhandelaar
M: 06 516 02 022
E: j.kampherbeek@cnv.nl