Verlenging Sociaal Plan Triodos

In 2022 hebben we een sociaal plan afgesproken met een looptijd van 1 juli 2022 tot en met 31 december 2024. Triodos heeft ons nu benaderd met het verzoek om het sociaal plan te verlengen met twee jaar. Ze willen een paar kleine aanpassingen om de teksten te verduidelijken. Aan het eind van deze brief kun je aangeven of je akkoord bent met verlenging van dit sociaal plan.

Sociaal Plan

Toen we het sociaal plan in 2022 afspraken, waren er al vragen of het niet een langere looptijd moest hebben. Op dat moment leek dat niet nodig. Nu blijkt dat de organisatieverandering toch wat meer tijd neemt dan toen bedacht is. Triodos heeft nu voorgesteld om het sociaal plan te verlengen met twee jaar, tot 1 januari 2026. Daarbij stellen ze een paar wijzigingen voor omdat in de praktijk blijkt dat de huidige formuleringen niet duidelijk genoeg zijn. 

Het gaat om de volgende wijzigingen:

  1.  Art. 4.4 derde alinea staat nu: “Indien binnen een maand na de schriftelijke…” wordt gewijzigd in: “Indien en voor het geval dat binnen een maand”. Dit omdat het niet altijd al binnen een maand duidelijk is of er herplaatsingsmogelijkheden zijn.

  2.  Art. 5.1 tweede alinea, daar staat nu dat de redelijke termijn begint te lopen op het moment van aanzegging van boventalligheid en duurt zes maanden. Triodos wil van deze zes maanden, acht maanden maken. De herplaatsingstermijn bestaat namelijk uit de twee maanden voorafgaand aan de feitelijke boventalligheid en daarna nog zes maanden. Dat maakt een totaal van 8 maanden.

  3. Art. 5.1 derde alinea, daar staat dat er wordt gekeken naar onder meer motivatie, kennis en ervaring. Triodos wil “motivatie” hier laten vervallen. Motivatie komt elders in de procedure aan de orde.

Voor de volledigheid doen we het oude sociaal plan als bijlage bij deze brief.

Stemmen

Wij denken dat wij akkoord kunnen gaan met deze wijzigingen en een verlenging van twee jaar. Wij doen dat alleen als ook de leden van CNV akkoord zijn met de aanpassingen en de verlenging.

Jij kunt digitaal je stem uitbrengen. Dat kun je doen door HIER te klikken. We vragen je om dat te doen voor 17 juli 2024.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Klazina Tulner
Bestuurder CNV
M: 06 2248 6274
E: k.tulner@cnv.nl

 

Downloads