Uitnodiging online CNV toelichting op cao voorstellenbrief De Volksbank

De cao en het sociaal plan van De Volksbank lopen af op 31 december 2024. Donderdag 26 september starten de cao onderhandelingen voor de nieuwe cao. Op basis van het CNV Arbeidsvoorwaardenbeleid en de enquete onder de leden hebben we een voorstellenbrief gemaakt. Ik nodig je graag uit voor een Teamsmeeting donderdag 26 september om 11 uur om onze voorstellenbrief te bespreken.

Op naar een nieuwe cao

De looptijd van de huidige cao is van 1 januari 2023 tot 31 december 2024. Op 1 februari 2023 werden de salarisschalen en het salaris structureel verhoogd met 4,5% en op 1 mei 2024 met 4,25%.
Ook het sociaal plan loopt af op 31 december.  
Ik ben benieuwd naar de komende onderhandelingen en de insteek van De Volksbank. De winsten zijn goed, maar er is ook onrust door verscherpt toezicht en de uitgesproken ambitie van beursgang of verkoop. Het zouden dus wel eens stevige gesprekken kunnen worden.

De CNV inzet

De CNV inzet is gebaseerd op ons arbeidsvoorwaardenbeleid en de input van de leden. We kijken natuurlijk ook wat er al is geregeld in de cao. Op basis hiervan hebben we een voorstellenbrief gemaakt die we de 26e aan De Volksbank  aanbieden. 
Ik nodig je graag uit voor een Teams meeting aanstaande donderdag 26 september om 11 uur om de voorstellenbrief toe te lichten en te bespreken.
Via deze link kan je deelnemen:  Nu deelnemen aan de vergadering

De planning

Hieronder zie je de data die zijn gepland voor cao-overleg. De data in december zijn reserve. We hebben de ambitie om eind november tot een akkoord te komen.
Ik zal jullie na ieder overleg informeren over de voortgang. 

1. Week 39: Donderdag 26 september 13.00 uur
2. Week 43: Maandag 21 oktober 13.00 uur
3. Week 45: Maandag 4 november 13.00 uur
4. Week 48: Maandag 25 november 13.00 uur
5. Week 49: Maandag 2 december 13.00 uur
6. Week 51: Maandag 16 december 13.00 uur

Betrokkenheid bij de cao

De gesprekken die wij als vakbonden voeren met De Volksbank over de cao, het sociaal plan en de pensioenen zijn belangrijk. Het gaat om jullie werk, jullie inkomen nu en later. Laat De Volksbank haar motto "Bankieren met de menselijke maat" ook weer terugkomen in deze gesprekken en de afspraken die we maken? 
Ik wil een beroep op jullie doen om de cao gesprekken te laten leven bij jullie en de collega's. Praat erover, deel de nieuwsbrieven met collega's of beter nog, maak ze lid van CNV. De vakbond biedt iedereen voordelen en wij knokken voor jullie rechten.
Ik stel jullie input ook erg op prijs, dus mail mij als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt. De maandagen dat we overleg hebben ben ik om 12 uur beneden in de hal om elkaar te ontmoeten.

Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao De Volksbank | CNV - Banken | CNV 

Tenslotte

Komende donderdag heb ik ook weer een overleg met De Volksbank, Athora en het pensioenfonds. Over de regeling voor de medewerkers onder de cao van De Volksbank zijn we het wel eens. Nu bespreken we nog zaken als evenwichtigheid bij invaren en eventuele compensaties. Ik kom hier snel op terug. 

André Kramer
Bestuurder CNV
M: 06 4162 9535
a.kramer@cnv.nl


  

Stel je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error