CNV leden bij Rabobank stemmen in ruime meerderheid voor cao

Begin juli hebben de vakbonden CNV, De Unie en FNV Finance en Rabobank overeenstemming bereikt over het laatste deel van de cao die loopt van 1 juli 2024 tot 1 juli 2025. Dit resultaat hebben we positief ter stemming voorgelegd aan de leden en die hebben met een ruime meerderheid ingestemd. Ook bij De Unie en FNV Finance is de uitslag van de stemming positief. Hiermee is de cao dus compleet en definitief. Dank voor het uitbrengen van jullie stem.

Het was een lang cao-proces met als uitzondering drie afzonderlijke onderhandelingsresultaten. Vorig jaar al is er overeenstemming bereikt over de loonsverhoging, uitbreiding van vakantieuren en verlening van het Sociaal Plan. De loonsverhoging en een eenmalige uitkering is al ingegaan om een stuk koopkrachtverlies te compenseren. Daarna is er in mei jongstleden overeenstemming bereikt over de nieuwe pensioenregeling die in 2026 in moet gaan. Tenslotte hebben we in juni onderhandeld over GROW, de 80-90-100 regeling, nachtdiensten en het ontwikkelbudget en zijn er twee studieafspraken gemaakt over mobiliteit en over functiewaardering en belonen.

Bij alle drie de stemmingen hebben jullie met een ruime meerderheid ingestemd met het resultaat. Fijn! Dit betekent dat er een nieuwe cao is voor de periode 1 juli 2024 tot 1 juli 2025 en ook het Sociaal Plan doorloopt.

De tekst van de cao is bijna definitief en zal snel worden gepubliceerd, zowel bij jullie intern als op de Rabobank CNV-site.

Dank jullie wel voor jullie betrokkenheid bij dit cao-traject. Speciale dank aan de kaderleden, zowel Anja van der Kooi en Harrie Reumkens, die mee onderhandeld hebben als ook de andere kaderleden die ons klankbord waren en ons van input hebben voorzien.  

André Kramer, Bestuurder
a.kramer@cnv.nl
06 4162 9535

Word nu lid van CNV of maak jouw collega lid. Waarom?

De financiële sector is volop in beweging. Dat geldt ook voor Rabobank. Des te belangrijker om een goede vakbond naast je te hebben: CNV. We vinden het belangrijk dat je als medewerker wordt gezien en gewaardeerd. En dat je de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. CNV helpt je graag verder, met vragen over je cao en over je toekomst. Hoe wil je jezelf verder ontwikkelen, binnen of buiten de Rabobank? En hoe houd je daarin een goede balans tussen werk en privé? Belangrijke thema’s, waarvoor we ons samen met jou inzetten.

Het eerste jaar wordt jouw lidmaatschap betaald door Rabobank. Daarna mag je deze declareren in jouw keuzebudget. Word nu lid: https://www.cnv.nl/lid-worden

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error