Verzoek tot instemming aanpassing beoordelingsklassen in cao Deutsche Bank

Jullie eigen cao Deutsche Bank (aanvullend aan de cao Banken) loopt van 1 januari 2023 tot 1 januari 2026. Deutsche Bank vraagt ons om een tussentijdse aanpassing van de beoordelingsklassen. Omdat dit een onderdeel is van de cao, is het aan jullie, de leden, om hier mee in te stemmen.

Deutsche Bank geeft aan dat in Nederland met scores 1 tot en met 4 wordt afgeweken van de groepsscores die lopen van 1 tot en met 5. Dit leidt tot onduidelijkheid en dubbele administratie. Hierom wil Deutsche Bank ook in Nederland over naar de groepsscores en hier niet mee wachten tot 2026. Zie de bijlage voor de uitleg. Als CNV zien wij hierin geen bezwaar. Positief is dat er ruimte is voor nuancering als iemand (nog) niet geheel voldoet. Dit biedt basis voor dialoog wat er nodig is om wel geheel te voldoen aan de verwachtingen. Het nadeel kan zijn dat de groep met een 1 of 2 beoordeling, groter wordt dan nu de groep met een 1 beoordeling.  

Stemmen

Aan jullie het laatste woord! Geef alsjeblieft voor vrijdag 7 juni 2024 einde dag jouw Ja of Nee aan. Je ontvangt hiervoor een aparte mail.

Ondertussen hebben we de afgelopen maanden al meerdere sessies gehad met betrekking tot de aanpassing van de pensioenovereenkomst volgens de Wet Toekomst Pensioenen. Hierover binnenkort meer.

Jullie hebben ook via interne communicatie een flyer van CNV ontvangen. Mei is bij Deutsche Bank de maand van de vakbond. We willen heel graag groeien in het aantal leden bij Deutsche bank. Met elkaar staan we sterk. Het zou helemaal fijn zijn als ook jongere collega’s zich aansluiten en straks ook hun wensen terug kunnen komen in de inzet voor de nieuwe cao. Spreek jouw collega eens aan en moedig ze aan om lid te worden. Het eerste jaar contributie wordt betaald door Deutsche Bank.
Als je een suggestie hebt hoe de collega’s te bereiken en hen hiervoor warm te maken, laat het mij weten! Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV

Meepraten over jouw cao

Heb je in naar aanleiding van dit bericht of over iets anders vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op. Op de cao-pagina van Deutsche Bank kun jij meepraten over de cao. Deutsche Bank | CNV Vakmensen.

André Kramer
Bestuurder CNV                   
M: 06 4162 9535
E: a.kramer@cnv.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error