Cao ABN AMRO: meerderheid CNV-leden stemt voor bereikte resultaat

Leden van CNV en andere bonden konden tot zondagavond 7 juli stemmen over het bereikte resultaat. Een meerderheid van de leden heeft vóór het resultaat gestemd, waardoor er nu sprake is van een akkoord en een nieuwe cao. Tóch was lang niet iedereen blij met hetgeen de bank bereid was te bieden.

Over de loonsverhoging

Aan de ene kant waren er reacties in de zin van 'fijn dat de mensen aan het eind van de schaal er weer eens op vooruit gaan' en 'blij dat er al met al een redelijk resultaat is geboekt waardoor de lonen weer omhoog gaan'. Anderzijds ook teleurstelling.
Terwijl de ledenraadpleging liep, bleek dat er onduidelijkheid bestond over de waarderingspremie en de periodiek. Toch nog maar even een en ander op een rij: naast de normale salarisverhoging hebben alle medewerkers van de bank recht op een waarderingspremie. Het maakt niet uit of je aan het eind van je schaal zit of niet. De voorwaarden die aan het recht op de waarderingspremie zijn gesteld moeten de komende tijd verder nog worden uitgewerkt. Voor nu is alleen afgesproken dat je jaarlijks recht hebt op de premie van 2½ of 5% bij normaal tot zeer goed functioneren. 
De periodiek, die ook 2½% bedraagt, geldt alleen voor mensen die nog ruimte hebben om te groeien in de schaal. Deze vaste periodiek komt in de plek van de 0-7%systematiek.
De eerste loonsverhoging krijg je met terugwerkende kracht per 1 juli jl.
De volgende loonsverhoging ontvang je ook weer per 1 juli, maar dan in 2025. Dat is de eerste dag van het tweede cao-jaar.

Tekst cao

Nu alle bonden hebben ingestemd met het resultaat, is er sprake van een nieuwe cao. De nieuwe cao gaat in op 1 juli 2024 en geldt tot en met 30 juni 2026.
De komende tijd zullen we werken aan de nieuwe cao-teksten. Dat kan iets langer duren dan gebruikelijk vanwege de vakantieperiode.

Sociaal plan verlengd tot 1 juli 2026

Het sociaal plan is ongewijzigd verlengd tot 1 juli 2026. Het huidige sociaal plan zou aflopen op 31 december a.s., maar geldt nu dus 18 maanden langer. Word je getroffen door een reorganisatie, dan weet je wat betreft de opvang van de gevolgen gelukkig waar je aan toe bent. 

Wil je meer weten, meedenken of op een andere manier actief meedoen?

Stuur me een e-mail via a.bulsink@cnv.nl Beantwoording kan iets langer op zich laten wachten vanwege de vakantieperiode.

Graag hadden alle bonden met de bank een afspraak gemaakt over een gezamenlijk tijdstip waarop zou worden gecommuniceerd, maar daar was de bank helaas niet toe bereid. Daarom ontvang je ons bericht (waarschijnlijk) nadat de bank al gecommuniceerd heeft. 

Mede namens de actieve leden van CNV in de onderhandelingsdelegatie wil ik je van harte bedanken voor het vertrouwen, voor jullie meedenken en voor jullie kritiek. Alleen op die manier kunnen wij ons werk namens jou op de beste manier uitvoeren.

Aletta Bulsink
onderhandelaar CNV
E:  a.bulsink@cnv.nl
M: 06 2047 1888