Vakbonden en bestuur Woonbron in gesprek over sociaal statuut

In aanwezigheid van een delegatie van de ondernemingsraad gingen vakbonden en het bestuur van Woonbron in gesprek over een sociaal statuut. Onderwerpen die besproken zijn waren: verhuizing vanuit de locatie Dordrecht, ontwikkeling van de organisatie en de lange termijn visie. Gedwongen ontslagen zijn niet aan de orde. In het sociaal statuur worden spelregels vastgelegd. De klemtoon ligt op de ontwikkeling van mensen. Volgend overleg vindt plaats op 11 juni 2024.

Op 22 mei jongstleden hebben de vakbonden CNV, FNV en De Unie met bestuur en P&O, en in aanwezigheid van een delegatie vanuit de ondernemingsraad een eerste gesprek gehad met elkaar over een sociaal statuut.

Verhuizing

Jullie zijn inmiddels op de hoogte van de verhuizing vanuit de locatie Dordrecht van 3 afdelingen naar IJsselmonde en 1 naar een andere locatie in Dordrecht. Verder wordt er druk gewerkt aan de ontwikkeling van de organisatie via Regio van de Toekomst.  Ons gesprek ging over het afsluiten van een sociaal statuut voor langere tijd om voor de werknemers een aantal zekerheden in te bouwen bij al deze veranderingen, en die voor de ondernemingsraad ook van belang zijn voor hun advies.

Wat we wel belangrijk vinden is dat vanuit bestuur en P&O gelijk werd aangegeven dat er geen sprake is van gedwongen ontslagen, maar dat het vooral gaat om mens volgt werk, een aantal nieuwe functies die toegevoegd worden en de ontwikkeling van talent. Dus mensen stimuleren om binnen de organisatie zich verder te ontwikkelen en door te groeien.

Het gesprek van 22 mei was vooral een verkennend gesprek, waarin de plannen werden toegelicht door Richard Sitton, bestuurder, Hans Böse, manager Organisatieontwikkeling -en Ondersteuning en Wendy Burg, senior P&O adviseur. Als vakbonden hebben we aangegeven wat wij van belang vinden voor een sociaal statuut; afspraken over mens volgt werk, opleiding en ontwikkeling, maar ook afspraken over reiskosten en reistijd. Zeker bij een verandering van locatie komen dat soort zaken ter sprake.

Concept sociaal statuut

Na het gesprek van 11 juni, als er meer duidelijkheid is over een concept sociaal statuut etc zullen we als vakbonden samen met de ondernemingsraad leden en niet-leden nader informeren en betrekken.  Om tot een voor Woonbron toegesneden sociaal statuut te komen is jullie inbreng belangrijk.

Het laatste woord is uiteindelijk aan de leden. Bij een sociaal statuut hebben onze leden dezelfde invloed als bij de cao.  Een onderhandelingsresultaat of principe akkoord wordt ter stemming aan de leden voorgelegd.  Pas als een meerderheid van de leden voor heeft gestemd zullen vakbonden tekenen.

Namens CNV voerde in de eerste overlegronde Robbim Heins, bestuurder, het woord. Het vervolg-traject zal Peter Vlaming namens CNV voor zijn rekening nemen. Mochten jullie vragen hebben, dan kunnen jullie Peter Vlaming: P.Vlaming@cnv.nl een mail sturen, voor zaken rondom het OR advies kun je bij de OR leden terecht. 


Peter Vlaming
Bestuurder CNV
M 06 5329 5256
p.vlaming@cnv.nl

 

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error