Heb je een vraag of opmerking?

Er is een principeakkoord over een nieuw sociaalplan bereikt bij Woonbron. Om jullie mening hierover te peilen, organiseren wij een ledenbijeenkomst op donderdag 4 juli.

Als gezamenlijk bonden zijn we er na drie onderhandelingsronden, mede in aanwezigheid van een aantal OR leden in geslaagd een principe akkoord te bereiken. De volledige tekst van het sociaal plan tref je in de bijlage aan.

Regio van de Toekomst-plan

Er komen een aantal veranderingen, waaronder het Regio van de Toekomst plan, daarnaast wil jullie werkgever nagaan hoe de organisatie zich kan versterken. De beoordeling van organisatie wijzigingen is overigens een taak die is weggelegd voor de ondernemingsraad.

Mens volgt werk

Leidraad in het sociaalplan is, mens volgt werk, ontwikkeling van nieuwe functies en van talent. Men wil mensen stimuleren om binnen de organisatie zich verder te ontwikkelen en door te groeien. 
Het is niet de bedoeling dat er gedwongen ontslagen plaats gaan vinden: jullie directie heeft dat bevestigd. Toch hebben we een vangnet afgesproken voor het geval er tegen alle bedoelingen in iemand zijn of haar functie zou verliezen. In dat geval hebben we afspraken gemaakt voor outplacement en een verbeterde transitievergoeding.

Stemming Sociaal Plan

Of dit sociaalplan werkelijkheid wordt hangt af van het feit of er een meerderheid onder onze leden voor te vinden is. CNV-leden krijgen separaat een stemmogelijkheid toegestuurd. Stemmen kan uiterlijk vrijdag 12 juli 2024, 12.00 uur.

Ledenbijeenkomst 4 juli - Dordrecht

Voor het toelichting van het sociaal plan is er een ledenbijeenkomst van de gezamenlijke bonden op donderdag 4 juli, om 15.30, in de kantine van regio Dordrecht.

Vanwege de vakantieplanning op ons kantoor heb ik collega Jelmer Hoogland waargenomen. Jelmer is echter vanaf nu weer voor jullie in beeld.

Peter Vlaming, bestuurder CNV, M 06 5329 5256 / p.vlaming@cnv.nl
Jelmer Hoogland, bestuurder CNV, M 06 2886 6583 / j.hoogland@cnv.nl 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error