Ultimatum Baksteen is verlopen en op naar actie!

Het cao eindbod van werkgevers is afgewezen door de vakbondsleden. De meerderheid van de vakbondsleden EN de niet leden stemde voor acties. Vakbonden schreven werkgevers een ultimatum. Dat ultimatum verliep afgelopen woensdag 11 september. Dit is een actieoproep.

Ultimatum afgewezen

Werkgevers zijn niet ingegaan op de eisen die in het ultimatum gesteld zijn. Ze houden vast aan hun eindbod en vinden dat zelf heel redelijk. Wel hebben werkgevers om veiligheidsoverleg gevraagd. Werkgevers houden dus serieus rekening met acties. En dat is ook terecht want die gaan wij met elkaar voeren. Voor een betere cao. Met een passender loonbod en met een steviger recht op de 80-90-100 regeling.

Kaartjes op - er zijn er meer

De handtekeningenactie loopt goed. Leden en niet-leden doen mee. Heb jij meer kaartjes nodig? Stuur dan even een mailtje: s.spaargaren@cnv.nl  dan zorgen we dat je ze nog dit weekend in huis hebt.

GA MEE NAAR VELP om de handtekeningen aan te bieden

We gaan de handtekeningen aanbieden aan de KNB in Velp, dat is de vereniging van werkgevers die onderhandelt over je cao. Jij kan mee. Als je vrij bent op woensdag, maar ook als je hoort te werken. Je mag op die dag je werk staken. Wat betekent dat?

  • Dat je woensdag NIET aan het werk gaat, maar in plaats daarvan naar Velp rijdt.
  • We verzamelen tussen 12.00 en 12.30 uur aan de Florijnstraat 7 Velp.
  • Wij registreren je daar als staker. Leden en niet leden zijn welkom!
    Je krijg je van ons een stakingsuitkering als je lid bent.
  • Na het aanbieden van de handtekeningen ga je naar huis.
  • De volgende dag ga je weer gewoon aan het werk.

Je hoeft je werkgever nooit te vertellen dat je gaat staken (als je werkgever weet wie er gaan staken, kan hij hier vast op voorsorteren en dan heeft de staking minder zin). Staken is een wettelijk recht. Bovendien hebben we afspraken gemaakt tijdens het veiligheidsoverleg dat iedereen respect heeft voor stakers én niet stakers.

Whatsapp poll

Als je het leuk vind kan je wel de poll invullen in de whatsappgroep van jouw fabriek. Het is trouwens sowieso handig om in die appgroep te zitten, daar hoor je nieuws als eerste. In de bijlage staan de QR codes van alle fabrieken. Scan jouw code vanuit whatsapp (instellingen en klikken op dat mini QR code symbool, daarna scannen) en sluit je aan op de plek waar jij werkt!!

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Baksteenindustrie - Steen en glas | CNV 

Yolanda Reus (FNV), Saskia Spaargaren (CNV) en André Quist (CNV)

Saskia Spaargaren
bestuurder CNV
M: 06 5144 3597
s.spaargaren@cnv.nl 

 

Downloads

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error