Uitslag driekwartvergadering baksteenindustrie

Vakbondsleden hebben het eindbod voor de cao van de werkgevers in de Baksteenindustrie massaal afgewezen. Na een kleine posteractie hebben vakbonden driekwartvergaderingen op 26 steenfabrieken georganiseerd. Tijdens deze vergaderingen konden leden en niet-leden stemmen over het voeren van actie voor een betere cao. In deze nieuwsbrief lees je de uitslag van die stemming.

Driekwart gehaald 

De hele week schommelde de resultaten van net wel ¾ van de leden voor, naar net niet en gedurende de week leken niet-leden meer actiebereid dan de vakbondsleden.
Toch valt de uiteindelijke score net iets anders uit:

  • CNV haalt de benodigde driekwart meerderheid met gemak: 88% van de leden stemden vóór actie.
  • Bij FNV was dat spannender: er stemden 76% van de leden vóór actie.
  • En van niet-leden kunnen we goede steun verwachten, 69% van de niet vakbondsleden zeggen toe mee te doen met actievoeren voor een betere cao.

Daarmee staat vast dat er een bijzonder groot draagvlak voor actie is onder de werknemers in de baksteen industrie en dat de wens voor een betere cao en in dit geval specifiek een beter loonbod erg sterk is

Ultimatum

CNV en FNV zullen de werkgevers een formeel ultimatum gaan stellen. Een ultimatum kan je zien als een “laatste-kans-brief” voor de werkgevers. CNV en FNV schrijven daarin de eisen waar werkgevers aan moeten voldoen om actie te voorkomen. Om juridische redenen staat in het ultimatum altijd de voorstellenbrief van de vakbond als eis.

Actiecomité

Het actiecomité bepaalt welke actie wanneer gevoerd gaat worden en bestaat uit collega’s van de verschillende fabrieken. Van elke fabriek hebben we 1 collega nodig.

GEEF JE NU OP VOOR HET ACTIECOMITÉ!
Want geen comité betekent ook geen actie. Stuur een e-mail aan Saskia, André of Yolanda

Whatsapp groepen

Iedere locatie waar de vakbonden zijn langs geweest heeft zijn eigen whatsappgroep voor de werknemers en vakbondsbestuurders. Zo kunnen we elkaar veel sneller vinden. Jullie kunnen je vragen kwijt en wij kunnen jullie op de hoogte houden. Zit je nog niet in de groep van jouw vestiging, sluit je dan zo snel mogelijk aan (vraag even aan een collega die er al in zit om je uit te nodigen, of mail met je vakbondsbestuurder!)

We gaan elkaar snel spreken!

Namens de onderhandelingsdelegaties CNV en FNV,

CNV                                                                            FNV
Saskia Spaargaren en André Quist                        Yolanda Reus
(06-51443597 en  06-81919562)                               (06-20493026)                     
s.spaargaren@cnv.nl en a.quist@cnv.nl                    yolanda,reus@fnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error