Pensioenresultaat cao Betonproductindustrie. Stem nu!

Na een lang traject hebben wij een pensioenresultaat bereikt over een vernieuwing van het pensioenartikel in de cao. Graag horen wij dan ook of je instemt met dit resultaat.

Belangrijk besluit

Uiterlijk op 1 januari 2028 moeten alle pensioenregelingen in dit land zijn aangepast aan de nieuwe wettelijke regels. Dat geldt ook voor Bpf Beton. Pensioen is een belangrijke collectieve arbeidsvoorwaarde. Daar maken werkgevers en vakbonden samen afspraken over.

Concept-transitieplan

Werkgevers en vakbonden hebben beschreven, welke afspraken zij willen maken over het nieuwe pensioencontract voor de betonproductenindustrie. Zij proberen de nieuwe regeling zoveel mogelijk te laten lijken op de huidige regeling. Deze afspraken staan in het bijgaand transitieplan.

Voorlichting

Om u voor te lichten over de inhoud van de nieuwe regeling, hebben cao-partijen een pensioenkrant uitgebracht, voorlichtingsbijeenkomsten in de regio gehouden en een pensioenwebinar georganiseerd. De digitale versie van de pensioenkrant treft u als bijlage bij deze oproep aan.

Terugkijken pensioenwebinar

Om het pensioenwebinar terug te kijken, kan je de onderstaande link volgen:

https://betonhuis.webinargeek.com/watch/replay/3376147/10d9db6ee84b75c47695e2aa3496e6b8/

Meer informatie

Ook kunt u op de website van Bpf Beton terecht, voor meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel en voor de meest gestelde vragen en antwoorden, zie: Nieuw pensioenstelsel - Beton (www.betonpensioen.nl)

Advies aan CNV-leden

CNV geeft een positief stemadvies aan de leden. Het is de bedoeling dat de nieuwe pensioenregeling ingaat op 1 januari 2026 (streefdatum).

Stem uitbrengen

Klik hier om te stemmen!
Je kunt stemmen tot 1 juli 2024. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kan je digitaal stemmen door in je browser in te typen: https://bit.ly/4cwcl7H

De cao online

Elk lid kan meepraten op de cao-pagina van de Betonproductenindustrie, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Meer informatie over de cao van Betonproductenindustrie kun je vinden op: jouw cao-pagina.

Vragen, opmerkingen, lid worden

Heb je nog vragen, opmerkingen, laat het ons weten! Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

Tossif Alvi
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 8192 03 79
E: t.alvi@cnv.nl

 

 

 

Downloads