Ledenvergadering pensioen ArdaghGlass in Moerdijk en Dongen

FNV en CNV hebben samen met de werkgevers een concept nieuwe pensioenafspraken gemaakt, en we willen jou hier graag over informeren. Tijdens de bijeenkomsten – waar je ook van de werkgever al bericht over heb gehad - leggen we alles uit en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen over het concept transitieplan. En vakbondsleden kunnen/moeten erover stemmen!

Alle werknemers van ArdaghGlass zijn uitgenodigd bij de bijeenkomsten van 18 september tot 15 oktober. (Zie voor de precieze datums en tijden het bericht van de werkgever, zie bijlage.) De transitieplannen van het pensioen zien er goed uit. De stukken hierover kun je downloaden op HR Sharepoint. We hebben begrepen dat iedereen binnen Ardagh Glass Nederland toegang heeft tot de stukken. Als je de stukken wilt bekijken en het lukt je niet om ze te vinden, laat het ons dan even weten.

Nieuw pensioenstelsel

In het kort komt het hierop neer: op 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen aangenomen door de regering en per 1 januari 2027 is er een nieuw pensioenstelsel. De gevolgen voor het pensioen (via pensioenfonds PGB) zijn nu opgevangen. Afgelopen jaar hebben we (Ardagh, CNV, FNV, PGB, Montae) overleg gehad en afgesproken wat de gevolgen zullen zijn voor de pensioensgerechtigden van Ardagh. We hebben een principe-akkoord. We nodigen je van harte uit en zien je graag verschijnen. De aanwezige vakbondsleden kunnen dan na de uitleg stemmen over het transitieplan.

Met vriendelijke groet,

Mede namens de kaderleden,

Leon van der Elsen (CNV)
Celil Çoban (FNV)

Downloads

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error