Update estafette acties baksteenindustrie bij Strating op 26 september

Estafette staking: iedere week nieuwe collega’s die het werk voor 24 uur neerleggen. Het stakingsstokje is gisteren aangekomen bij Strating in Oude Pekela. De directeur, Geert Jan Strating, zit aan de onderhandelingstafel van de werkgeversdelegatie.

Actie bij Strating

Donderdag 26 september 06.00 uur, stromende regen en een geen actietent beschikbaar. De start bij Strating was minder goed als gehoopt. Maar kaderleden zijn van onschatbare waarde: in geen tijd stonden er twee tenten klaar en konden stakers zich toch nog droog registreren bij de vakbonden.

Met zijn allen koffie gedronken en ontbeten. Tussendoor werd één van de stakers gebeld met de vraag om informatie.. soms blijken stakers onmisbaar voor het bedrijf. Maar onmisbaar of niet, om 8.30 uur vertrokken de stakers naar huis. En in de middag brak in grote delen van Nederland de zon door.
 
Actie bij Strating: vertraging op de lijn en directie op de heftruck!

Werkgevers willen nog steeds niets

En daar is sinds gisteren nog niets aan veranderd. Jullie werkgevers zijn oorverdovend stil.

Acties gaan door en worden opgevoerd

Gisteravond hebben alle contactpersonen met elkaar overlegd en ze zijn het méér dan eens: Als werkgevers niet met een beter bod komen, voeren we de druk meer op. Langer durende acties, méér acties, een landelijke bijeenkomst van ALLE collega’s in de baksteenindustrie. Je hoort daar binnenkort meer over…

Collega’s in de contactpersonen groep zijn een hecht team aan het worden. Ze plannen samen, overleggen en delen informatie. Samen sterk is er ook echt een feit. Niet alleen op het gebied van cao actie, maar ook in algemeen vakbondswerk. Dat levert jullie straks ook wat op: korte lijnen met de vakbonden en een snelle route naar verandering in de hele sector als dat nodig is. Maar we gaan nu eerst voor een betere cao!

HET GAAT OM DE CAO, niet om je werkgever

We herhalen het nog maar een keertje, want het is belangrijk: een goede cao geen zaak van één bedrijf, maar van alle bedrijven in de sector! Het gaat er nu niet om hoe fijn jouw werkgever is (alhoewel dat natuurlijk wel mooi is meegenomen), maar het gaat erom hoe goed je CAO in elkaar zit. Want de cao is uiteindelijk de basis van jouw arbeidsvoorwaarden, ongeacht waar je werkt.

Dus: of je nu werkt bij Wienerberger, bij Vandersanden, bij Caprice, bij Strating, bij Tichelaar, bij Engels, bij Klinkers, bij Rodruza of bij een andere steenfabriek… deze actie is óók jouw actie!

Herinnering

Zorg er dus voor dat je je lidmaatschapsnummer iedere werkdag bij je hebt en controleer je mail even (via mail worden stakingsoproepen verzonden). STAAN JULLIE ER KLAAR VOOR?

Sluit je aan en doe mee: 

SAMEN STERK – SAMEN VOOR EEN GOEDE CAO!

Yolanda Reus (FNV)      Saskia Spaargaren (CNV)         André Quist (CNV)
yolanda.reus@fnv.nl     s.spaargaren@cnv.nl               a.quist@cnv.nl