SAVG: loonsverhoging per 1 januari bekend en even voorstellen

In deze nieuwsbrief vind je de loonsverhoging voor de cao Schilders, Afwerkingsbedrijven, Vastgoedonderhoud en Glaszetters (SAVG). Daarnaast stel ik mij aan jullie voor als nieuwe vakbondsbestuurder in de sector.

Nieuwe vakbondsbestuurder

Via deze weg stel ik mij graag aan jullie voor als opvolger van Roel van Dijk en Anthony Williams. De afgelopen jaren heb ik al veel ervaring opgedaan in de bouw & infra en waterbouw en met veel plezier zal ik de komende tijd kennismaken met jullie mooie sector. Vanaf nu sta ik klaar om jullie bij te staan, weet mij dus zeker te vinden.

Loonsverhoging per 1 januari 2025

In jullie cao is een automatische loonstijging opgenomen aan de hand van de inflatie cijfers van het CBS over de periode juli-juli CPI afgeleid. Ook is er afgesproken dat als er nog extra loonruimte over is hierover onderhandeld kan worden.

De CPI afgeleid is inmiddels definitief vastgesteld en komt uit op 2,7% (zie ook de website van het CBS). Daarnaast hebben we uitvoerig overlegd met de werkgevers maar er bleek helaas geen ruimte om nog een extra loonsverhoging af te spreken.

Per 1 januari 2025 worden jullie lonen dus verhoogd met 2,7%.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben weet mij dan te vinden via j.hoogland@cnv.nl. Ook kun je terecht op onze cao-pagina waar je alle nieuwsbrieven kan terugvinden en je reactie kan achterlaten.

Jelmer Hoogland
Vakbondsbestuurder
j.hoogland@cnv.nl