Voorbereiding cao Woondiensten 2025 van start

De voorbereidingen voor de cao-onderhandelingen Woondiensten zijn in volle gang. De onderhandelingen voor de nieuwe cao starten begin november. Voor de inzet van CNV in de cao-onderhandelingen is jouw mening van belang. Wij vragen je om deel te nemen aan de arbeidsvoorwaardenenquête. De arbeidsvoorwaardenenquête kun je tot en met 22 oktober 2024 invullen.

Voorbereiding cao Woondiensten 2025 van start

Na een intensief traject kwam in januari 2024 de cao Woondiensten (met looptijd 1 januari 2024 - 1 april 2025) tot stand. Met elkaar wisten we een mooie cao te bereiken. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de nieuwe cao al weer in volle gang. De onderhandelingen voor de nieuwe cao starten begin november 2024.

Met de cao+-commissie Woondiensten (actieve leden werkzaam in de sector Woondiensten) hebben we een arbeidsvoorwaarden-enquête voorbereid. Voor de inzet van het CNV tijdens de onderhandelingen is het voor ons immers van belang om te weten wat de achterban er van vindt.

De cao+-commissie Woondiensten stelt aan de hand van de uitkomsten van de arbeidsvoorwaarden-enquête en het arbeidsvoorwaardenbeleid van het CNV onze inzet tijdens de cao-onderhandelingen vast. 

Uitnodiging om deel te nemen aan de arbeidsvoorwaarden-enquête

Leden en niet-leden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête. Leden ontvangen de nieuwsbrief met de enquête. Aan leden het vriendelijke verzoek om de nieuwsbrief met enquête door te sturen naar een collega. Hoe meer werknemers in de sector de enquête invullen, des te beter beeld krijgen wij van hetgeen er leeft. Je kunt de enquête tot en met 22 oktober 2024 invullen, via deze LINK.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Woondiensten in de zoekbalk, hier staat deze nieuwsbrief met de enquête.

Digitale bijeenkomsten

Graag gaan we met jullie in gesprek over de inzet van het CNV. CNV organiseert 3 digitale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek, worden vragen beantwoord en komen jullie ideeën aan bod.

De digitale Teams-bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Woensdag 9 oktober 2024 van 15.00 uur- 16.30 uur, deelnemen via de LINK;
  • Vrijdag 11 oktober 2024 van 09.30 uur - 11.00 uur, deelnemen via deze LINK;
  • Maandag 14 oktober 2024 van 15.30 uur - 17.00 uur, deelnemen via deze LINK.

Vakbondswerk doe je samen

Als vakbondsbestuurder sta je er gelukkig niet alleen voor. De steun van de leden is noodzakelijk. Zonder steun van de leden sla je als vakbond geen deuk in een pakje boter. De betrokkenheid van actieve leden (=cao+-commissie Woondiensten) is onmisbaar. Binnen het CNV zijn betrokken leden actief in de cao+-commissie Woondiensten. Een actieve ledengroep,  die meedenkt en spart over ons beleid t.a.v. de cao, pensioen en andere zaken die de sector betreffen. Voor mij het directe contact in de woningcorporaties.  Lijkt het je leuk om actief betrokken binnen het CNV en wil je meer weten over de cao+-commissie Woondiensten, neem dan per e-mail contact op met bestuurder Robbim Heins: r.heins@cnv.nl.

Meepraten en reageren

Op onze cao-pagina kun je het cao-traject volgen. Op de cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen, van harte uitgenodigd om deze cao-pagina te bezoeken.

Lid worden

De totstandkoming van de huidige cao is niet zonder slag of stoot gegaan. Het heeft behoorlijk wat energie gekost, maar samen hebben we een mooie cao tot stand gebracht. Laten we het nieuwe cao-traject met evenveel energie ingaan. Het vakbondslidmaatschap loont. Is jouw collega nog geen lid? Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van het CNV. Je collega betaalt dan € 24,- voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap en jij ontvangt als aanbrenger van het nieuwe lid een cadeaubon van € 20,-. Meer informatie kun je vinden op: Leden werven leden.

Mede namens Stan Westerink (kaderlid en lid onderhandelingsdelegatie) en Petra Strijker (kaderlid en plaatsvervangend lid onderhandelingsdelegatie),

Robbim Heins
Bestuurder CNV
M: 06 5160 1987 / E:  r.heins@cnv.nl