Vakbondsleden stemmen voor cao Ardagh Glass

Bij Ardaghglass Moerdijk en Dongen hebben vakbondsleden in ruime meerderheid vóór de nieuwe cao gestemd. Bij CNV waren 14 mensen vóór en 1 tegen.

Als kaderleden en bestuurders van FNV en CNV hebben we het resultaat positief voorgelegd. Bij FNV waren ook verreweg de meesten voor: 89%. De bedrijfseconomische risico’s zijn nu groot en daar hebben wij op geanticipeerd. Wat hebben we gehaald en wat niet? Waar hebben we voor gestemd? De resultaten op een rij:

  1. Er is een looptijd van 1 jaar, te weten van 1 april 2024 tot 1 april 2025.
  2. CNV en FNV wilden voor alle loonschalen respectievelijk 6% en 5,25% loonsverhoging. De werkgever bood eerst 0,75%. We zijn uiteindelijk op 3% uitgekomen.
  3. Communicatie rondom het duurzaamheidsbudget van € 375 wordt uitgebreid.
  4. De gezondheid van werknemers wordt verbeterd.
  5. Reiskosten: het fiscaal aftrekbaar tarief is nu € 0,23 per kilometer. Wel "mag" je niet verder dan 40 kilometer van je werk wonen,: het maximaal vergoede kilometeraantal is 40 (enkele reis).

Niet zo positief

De “live”-stemmen waren vandaag nog in Moerdijk. Vorige week waren ze in Dongen. Velen stemden dus vóór, maar de reacties waren niet onverdeeld positief. Zo schreef iemand: "3% is redelijk gezien de 8% vorig jaar. De kleine verbetering reiskostenvergoeding is voor collegas die van verre komen goed nieuws" en en ander: "Het is helaas niet helemaal wat we gevraagd hadden, maar alsnog een vrij goed resultaat". Weer anderen vroegen zich af of het eigenlijk wel zó slecht gaat met Ardagh, gezien de cijfers en resultaten.

Met vriendelijke groet,

de CNV cao-onderhandelingsdelegatie

Jacco Nieuwenhuijzen     (kaderlid CNV)

Tobias Wolff                       (kaderlid CNV)

Rob Hutten                        (kaderlid CNV)

Leon van der Elsen           (bestuurder CNV) l.vanderelsen@cnv.nl