Stem over nieuw eindresultaat cao Waterbouw

De teleurstelling en verontwaardiging was groot bij de leden van CNV na het eindbod van werkgevers van woensdag 27 maart jl. Na drie ronden van onderhandelingen over een nieuwe cao legden werkgevers een eindbod neer dat voor werknemers niet acceptabel was. Via ondertekening van de petitie en het sturen van posters werd het ongenoegen bij werknemers kenbaar gemaakt. Dit heeft geleid tot de nodige nieuwe contacten met de werkgeversdelegatie en een nieuw eindresultaat. Dit eindresultaat leggen we nu ter stemming aan de leden voor.

Looptijd

Er is overeenstemming over een nieuwe cao Waterbouw met een looptijd van tien maanden, te weten van 1 april  2024 tot en met 31 januari 2025.

Loonsverhoging

De lonen worden met terugwerkende kracht per 1 april 2024 structureel verhoogd met 5%. Ook de vergoedingen en toeslagen worden met dit percentage verhoogd. Wanneer je naar het ‘volume’ van deze verhoging kijkt is de ‘waarde ’van deze verhoging op jaarbasis (12 maanden) 6%. Positief is bovendien dat de gehele verhoging van 5% aan het begin is van de looptijd van de nieuwe cao.

Zwaarwerkregeling (RVU-regeling)

Werkgevers onderschrijven nadrukkelijk de inzet van CNV dat er op landelijk niveau afspraken worden gemaakt over een permanente en verbeterde RVU-regeling (regeling voor zware beroepen). Werkgevers treden in overleg met landelijke vertegenwoordigers van werkgevers (VNO-NCW) om de wens tot een verbeterde regeling af te dwingen.

Stemmen en verder

Jij bent nu aan zet. Breng uiterlijk 23 juni aanstaande je stem uit over dit resultaat. Als de meerderheid instemt dan hebben we een nieuwe cao Waterbouw.

Ga naar stemming

Meepraten en reageren via de cao-tijdlijn

Je kunt altijd op de cao-pagina Waterbouw reageren en ook vragen stellen. Wil je alle info over dit cao-traject teruglezen dan kan dat daar ook.

Maak je collega lid

Hoe meer leden we hebben des de groter de kans dat wij een cao af kunnen sluiten die echt goed is. We hebben dan simpelweg gewoon meer macht. Samen bereik je echt meer. Ook nu we al een eindresultaat presenteren. Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden in totaal € 24,- en jij krijgt voor elk lid dat jij inschrijft een keuze cadeaubon t.w.v. € 20,-. Kijk op de actiepagina voor info en inschrijven

Jelmer Hoogland
Gijs Lokhorst
Onderhandelaars CNV
E: g.lokhorst@cnv.nl
E: J.hoogland@cnv.nl