Nog geen witte rook in de cao Houthandel

Afgelopen maandag 3 juni 2024 hebben we weer om tafel gezeten met de werkgevers in de houthandel. Een aantal belangrijke onderwerpen zijn de revue gepasseerd.

Pensioen

We hebben gesproken over het pensioen en de franchise die we naar beneden willen. Dit willen alle partijen aan tafel. Vraag is nu hoe en in welk tijdsbestek. Hiervoor zijn verschillende varianten besproken. Ook hebben we gekeken naar andere aanverwante sectoren hoe zij dit hebben geregeld. Gaan we de franchise bevriezen of sneller afbouwen? Dat het niet in één cao-termijn gaat lukken is wel duidelijk.

80-90-100

De 80-90-100 regeling is ook een gemeenschappelijk punt. Vraag is niet of er een regeling moet komen, maar wat voor een regeling. We hebben ook hier gekeken naar regelingen in de Meubel, Bouw en Metalelektro cao’s. Hoe gaan we het regelen? Wat gaat het kosten? Allemaal vragen die nog open staan. Wat vind jij belangrijk? 

Boven-cao

Het onderzoek naar de beleving van de boven-cao-ers naar salaris en waardering is afgerond. Veel werknemers hebben mee gedaan. Daar zijn we blij mee. De uitkomsten vind je in de bijlage.

Nu is de vraag welke voorstellen de partijen gaan doen aan de hand van dit onderzoek. Je snapt dat werkgevers anders kijken naar de uitkomsten dan de vakbonden. Hoe kijk jij er naar? Wat valt je op? Deel je bevindingen met ons!

Loonschalen

De FNV heeft in de voorstellen een voorzet gegeven voor nieuwe loonschalen. De loonschalen die vlakbij het minimumloon liggen, moeten omhoog om niet onder het nieuwe minimumloon te liggen. De werkgevers hebben een tegenvoorstel gedaan.

Salarisverhoging

De werkgevers hebben nog geen loonsverhoging-voorstel gedaan. Zij hebben wel aangegeven dat het momenteel niet goed gaat in de sector en er niet veel ruimte is.

Extra onderhandeling

We zijn er dus nog niet. We hebben een extra ronde ingepland voor de zomer, namelijk op 9 juli 2024.

Meepraten over jouw cao

Volg ons ook op de cao-pagina waar je vragen kunt stellen en mee kunt praten over de cao. Ga naar de cao-pagina Cao Houthandel | CNV

Sluit je aan bij de Whatsapp-groep

Wil je als eerste op de hoogte zijn, wordt dan lid van de Whatsapp-groep: Stuur mij dan een berichtje voor de link.

We kunnen niet zonder jou en je collega's een goede cao afsluiten. Maak daarom ook je collega lid. Het gaat ook om zijn cao. Ga voor meer informatie naar Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV

Blijf aangehaakt en laat je horen!

Mede namens collega André Quist,

Saskia Spaargaren
Bestuurder CNV
M: 06 5144 3597
E:  s.spaargaren@cnv.nl

Downloads