Leden stemmen in met nieuwe cao voor Groothandel in Bouwmaterialen

Een grote meerderheid van de CNV-leden die werken bij een Groothandel in Bouwmaterialen heeft ingestemd met de nieuwe cao. Ook de achterban van de werkgeversorganisatie Hibin en de andere vakbonden zijn akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat. Dit betekent dat de nieuwe cao er kan komen.

Kritiek

Tijdens de raadpleging konden leden hun mening geven over de cao. Hoewel er soms stevige kritiek was, was die vaak ook opbouwend. Vooral de loonstijging werd door sommigen te laag gevonden in vergelijking met andere sectoren. De eenmalige uitkering maakte echter wat goed, en uiteindelijk was meer dan 70% van de leden die hebben gereageerd, positief over het resultaat. Er werd ook gewezen op de pensioenregeling, waar binnenkort meer nieuws over komt.

Hoe nu verder

De sociale partners gaan de afspraken verwerken in de cao en aan de slag met de werkafspraken. We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Zodra de nieuwe cao klaar is, kun je deze vinden op de website van CNV.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over de inhouw van deze nieuwsbrief, jouw werk of het lidmaatschap kan je bij Arie Kasper terecht. En als je goed geïnformeerd wilt zijn, kan je ook de cao-pagina bezoeken. Je kunt daar bijvoorbeeld het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina,

Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnv.nl. Bij inloggen ga je naar Mijn CNV en pas jouw gegevens aan.

Arie Kasper
Bestuurder CNV
Telefoon: 06 13 20 84 02
E-mail: a.kasper@cnv.nl

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error