Verkennende gesprekken cao Tentoonstellingsbouw

CNV Vakmensen is met de werkgeversorganisatie CLC Vecta, in gesprek over de gevolgen van de crisis en de cao die binnenkort tot stand moet komen.

Nieuwe cao

CNV Vakmensen vraagt jouw aandacht voor jou cao. Partijen zijn namelijk weer in gesprek om te komen tot een nieuwe cao. Daarbij is van belang om te weten hoe het er bij jouw bedrijf voor staat.

Daarbij zijn de volgende zaken van belang:
- Hoe staat het er voor binnen jouw bedrijf
- Hoe zie jij de toekomst
- Wat zie jij, naast een verantwoorde loonvraag, graag geregeld in deze cao.

Verantwoorde loonvraag

Het zal je niet verbazen dat partijen worstelen met de loonvraag. Wat is verantwoord om overeen te komen en wat zou jij minimaal willen hebben, zonder dat daarbij jouw bedijf omvalt. We zijn de afgelopen jaren terughoudend geweest, omdat de sector er slecht voor staat. De crisis is nog niet ten einde en de sector krabbelt maar heel langzaam op. Ondanks dat, valt het aantal faillissementen relatief mee, al vrezen we wel voor de nabije toekomst. Echter, er gloort ook hoop aan het eind van de tunnel. Daar moeten we met z'n allen naar toe werkend, zodat we daarna weer vol aan het werk kunnen. Een goede cao is daarbij van essentieel belang.

Organisatiegraad

Een punt van aandacht is de organisatiegraad, het aantal leden. Dit kan en mag groeien. Daardoor krijgen we meer omvang en kunnen we als cao ook meer betekenen. Daarom vraag ik jou om deze nieuwsbrief door te sturen naar ongeorganiseerde collega's. Ook zij mogen hun wensen kenbaar maken op de cao-pagina en als ze willen kunnen ze lid worden. Hoe meer collega's lid zijn, hoe groter de invloed aan de onderhandelingstafel. Schrijf je collega in en ontvang een kadobon t.w.v. €12,50 en een leuk kado als extra!

www.cnv-ledenwerven.nl/ 

Ik hoor graag van je

Ik kom graag in contact met jou, om jouw situatie te bespreken en gezamenlijk tot iets te komen wat recht doet aan jouw situatie en de werkgever niet schaadt. Schroom niet en neem contact op. Daardoor maak jij het verschil en worden de arbeidsvoorwaarden, door jouw inbreng, beter. Hoe gaaf is dat!

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases je opmerkingen geveb, vraag stellen of reageren op anderen. Deel nu jouw idee voor de nieuwe cao op de cao-pagina. Ga direct naar de cao-pagina



Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl

tel: 06-53384473