Voortgang harmonisatie cao’s Heidelberg Materials

Zoals beloofd houden we jullie op de hoogte over de verdere ontwikkelingen bij Heidelberg Materials. In onze vorige nieuwsbrief stonden we al kort stil bij de cao onderhandelingen en de harmonisatie van de cao’s MEBIN, ENCI en Sagrex.

Vooruitgang Harmonisatie

Recent zijn jullie geïnformeerd over de harmonisatie van de cao’s MEBIN, ENCI en Sagrex. Op 15 juli jl. hebben werkgever en vakbonden gesproken over de te harmoniseren teksten. We kijken terug op een constructief overleg die dag. Tijdens deze bijeenkomst hebben we uitgebreid stilgestaan bij de aangeleverde  teksten betreffende de harmonisatie. De vakbonden kijken terug op een constructief overleg, waarbij partijen goed naar elkaar luisteren. Het merendeel van onze zorgen en vragen zijn naar wens beantwoord of opgelost. Hoewel we niet over alle punten tot overeenstemming komen, was dit te verwachten in het proces.

Tijdspad en Verloop

Het volgende extra ingeplande overleg betreffende de harmonisatie staat gepland op 6 september aanstaande. Dan zullen de laatste punten worden vastgesteld, die ter onderhandeling meegenomen worden. Hierover worden jullie later geïnformeerd. Gelet op de tot nog toe geboekte voortgang bestaat bij ons het vertrouwen dat 16 september ook daadwerkelijk begonnen kan worden met de cao onderhandelingen.

Communicatie

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen en de uitkomsten van de besprekingen. Wij willen nogmaals onder de aandacht brengen, dat als er vragen of zorgen zijn, je bij ons aan de bel kunt trekken. Neem gerust contact met een van de bestuurders of het kaderlid op. Of stel je vragen en reageer op anderen via onze cao Heidelberg Materials Nederland | CNV vakmensen - Bouwnijverheid | CNV Vakmensen. Het hele cao-traject kun je ook hier online volgen.

Ruud Hövelings
Bestuurder CNV
M: +316 81 88 45 56
E: r.hovelings@cnv.nl

Maarten Ritzen
Bestuurder CNV
M: +316 41 62 95 34
E: m.ritzen@cnv.nl

Ramon van Buuren
Kaderlid CNV
M: +316 48 41 57 79
E: Ramon.vanbuuren#@heidelbergmaterials.com



M 2403 1068