Vertragingen bij cao-onderhandelingen Heidelberg Materials

De cao-onderhandelingen bij Heidelberg Materials lopen wederom vertragingen op. Via deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de reden, waarom we weer geconfronteerd worden met deze vertragingen.

Harmonisatie MEBIN, ENCI en Sagrex cao

Heidelberg Materials streeft ernaar om tot één uniforme cao te komen met één tekst voor alle medewerkers binnen het bedrijf. Hiervoor is een concept harmonisatie tekst opgesteld, die kort voor de onderhandelingen aan ons is verstrekt. De input van de harmonisatie tekst is onderdeel van de voorbereidingen van de werkgroep Harmonisatie.

Vooruitgang Harmonisatie

Vorige week stonden twee dagen van overleg gepland met de werkgever, oorspronkelijk gereserveerd voor de cao-onderhandelingen. Die dagen hebben wij echter volledig besteed aan het grondig doorlopen van de voorgestelde harmonisatie tekst. Komende periode, dus tot de volgende onderhandelingsdatum, zullen we ons blijven focussen op deze tekst. Op  15 juli zullen we opnieuw met Heidelberg Materials om tafel gaan om de concept teksten met elkaar bespreken.

Tijdspad en Verloop

We hadden gehoopt nog voor de zomer te kunnen beginnen met de onderhandelingen over de cao-voorstellen voor 2024. Wat ons betreft kon het cao-traject parallel lopen aan de harmonisatie. Echter, Heidelberg Materials heeft aangegeven pas te willen onderhandelen zodra de harmonisatie tekst volledig gereed is. Dit betekent dat de onderhandelingen pas na de zomer hervat kunnen worden. De eerstvolgende geplande datum hiervoor is 16 september.

Wat betekent dit nu in de praktijk?

Wij begrijpen dat dit uitstel wellicht enige onvrede met zich meebrengt. We willen jullie verzekeren dat wij ons volledig inzetten om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen dat in het belang is van alle medewerkers. Tijdens de zomervakantie zullen wij de rest van het document verder controleren en voorbereiden.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen en de uitkomsten van de besprekingen. Als er vragen of zorgen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Of stel je vragen en reageer op anderen via onze cao Heidelberg Materials Nederland | CNV vakmensen - Bouwnijverheid | CNV Vakmensen. Het hele cao-traject kun je ook hier online volgen.

Ruud Hövelings
Bestuurder CNV
M: +316 81 88 45 56
E: r.hovelings@cnv.nl

Maarten Ritzen
Bestuurder CNV
M: +316 41 62 95 34
E: m.ritzen@cnv.nl

Ramon van Buuren
Kaderlid CNV
M: +316 48 41 57 79
E: Ramon.vanbuuren#@heidelbergmaterials.com