Update cao Arcadis geaccepteerd eindbod

Op dinsdag 21 mei heb ik namens CNV overleg gevoerd met de directie van Arcadis. Op de agenda stond de uitslag van de stemming op het eindbod.

Cao uitslag Arcadis geaccordeerd

Op dinsdag 21 mei heb ik namens CNV overleg gevoerd met de directie van Arcadis. Op de agenda stond de uitslag van de stemming op het eindbod.

Zoals bekend heeft 55% van de uitgebrachte stemmen voor het eindbod gestemd. Aangezien CNV als enige een meerderheid bereikte op de stemming, is er overleg geweest tussen de andere bonden en Arcadis om te bezien of er een verbetering mogelijk was. Zoals eerder aangegeven is het verschil in beloning voor hogere en lagere schalen ongedaan gemaakt en is het sociaal statuut met 1 jaar extra verlengd. Na stemming onder de leden van de Unie is ook hier een meerderheid behaald. In de vorige nieuwsbrief heb ik gevraagd of er onder de leden meer mensen waren die pertinent tegen waren. Hierop is dusdanig gereageerd dat ik geen reden zag om de eerdere uitslag te herzien. De uitslag van de eerste stemming is daarmee een feit.

In het overleg van 21 mei hebben we de tussenstand met Arcadis besproken. Gezien de uitslagen van de stemming zal Arcadis de cao invoeren. De loonsverhoging zal per de eerst mogelijke salarisronde worden uitgevoerd. De teksten zullen worden aangepast en binnenkort worden gepubliceerd. Zodra ik daar meer informatie over heb, zal ik jullie informeren.

Afgesproken is dat er bij het eerstvolgende overleg op 3 juni geëvalueerd zal worden op het cao traject en dat Arcadis een tussenstand zal geven op de visievraag wat voor werkgever Arcadis NL wil zijn. Hier hebben we jullie input op nodig. In de achterliggende maanden hebben we van diverse kanten al input gehad op het proces. Graag nodig ik jullie uit om je visie te geven op de achterliggende cao onderhandelingsperiode. Je kan reageren op deze mail. Doe dit voor 3 juni zodat ik dat mee kan nemen.

Johann Honders
Bestuurder CNV
M.: 06 3020 5136
E.: j.honders@cnv.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error